Soveværelse, walk-in og krearum

Det første rum var soveværelset, som vi valgte at dele op i soveværelse, walk-in og krearum. Her kan I læse mere om hele processen.

Soveværelse, walk-in og krearum

Wow - så er vi i gang! Soveværelset/krearummet var det første rum, som vi blev kastet ud i. Det fik vi 5 dage til - det er 96 timer, hvis der er nogen der skulle være i tvivl. Behøver vi at fortælle at vi ikke fik sovet meget de dage? 

Efter en tur rundt i huset blev vi ret hurtige enige om, at det gav bedst mening at dele det store værelse op i 2 rum. Eftersom drengenes værelser ikke var så store, ville der komme til at mangle skabsplads til drengene. Derfor besluttede vi at lave et walk-in til hele familien lige ved siden af badeværelset. Vi byggede derfor en ny væg som delte værelset i 2, og satte en ny dør i. Det er altså virkelig lækkert at have walk-in lige ved siden af badeværelset. Vi er så glade for den løsning. Så hvis du står i lignende situation - DO IT! Du kommer ikke til at fortryde det. 

Vi startede med at male loftet og øverste del af væggen i soveværelset i farven soft mint. Herefter malede vi en firkant bagved sengegavlen og et stykke ud på loftpladen med farven retro blå. For at gennemføre vores regel om dele huset i over og under 92 cm, valgte vi at male under 92 cm delen i farven palmetto. Vi var heldige at finde et gulvtæppe i næsten samme farve, så under 92 delen fremstår som en grøn “kasse” visuelt. Det underlige ved det tæppe var dog at det var krympet over natten :)

Ved du ikke hvad vores “over og under 92 cm” regel går ud på? Så kan du læse mere om det og vores tanker til forberedelserne her. Næste skridt var en pink firkant, som passer med tre panelers højde og en gul firkant, som passer med to panelers højde (som visuelt falder ind i lysningen i det ene hjørne af vinduet). Fodlisternes farve passer selvfølgelig med farven på væggen. Det kan godt være lidt svært at forklare på skrift, så vi håber at billederne giver lidt mere mening. 

Minimalisme

I forhold til valg af sengen og dens tilbehør (puder, dyner og ben) valgte vi at de skulle være helt simple og hvide. Vi ønskede at køre med en minimalistisk stil og skære alt unødvendigt pynt fra. Ingen pynt? I må være vanvittige, tænker I måske. Men der er mange tanker bag det valg. Det kan I også læse mere om her i vores forberedelsesproces. 

Vi synes, at akustikken i et hus er afsindig vigtig, hvilket gjorde at vi valgte at lave en stor sengegavl med skum og tekstiler. Vi valgte også at beklæde den nyopførte væg med paneler, som blev betrukket med stof. Det havde en kæmpe effekt på akustikken, og vi var simpelthen så tilfredse med resultatet. Lige præcis sengegavle har vi ret meget erfaring med fra vores virksomhed, Fuglsang Møbler, hvor vi ofte har lavet sengegavle til hoteller osv. Dog har vi aldrig fået lov til at lave sådan en vild og farverig sengegavl og panelvæg, og det var så fedt at få lov til :)

Walk-in og krearum

Som eneste høne i Fuglsang (fugle) reden, ønskede Tanja sig et rum til alle hendes krea-projekter. Ikke nok med at hun arbejder med tekstiler og andre materialer og bruger sit kreative sind til dagligt, så strikker og syr hun også ufattelig meget. Hun syr patchwork, kjoler og masser af andre krea-ting, som hun bliver inspireret af og bliver nødt til at afprøve. Så vi synes absolut, at det var på høje tide, at hun fik en helt rum til alt hendes habengut. 

Udover at værelset skulle fungere som krearum, skulle værelset også indeholde klædeskabe til hele familien og fungere som walk-in. Vi lavede fire skabe i alt, så der var ét skab til hver af os. De skulle selvfølgelig males i hver sin farve, som passede til dets ejer. Jørgen fik et grønt, Birk fik et mørkeblåt, Henrik fik et sort og Tanja fik et pink. Disse farver kommer til at følge personerne videre rundt i huset. 

Vi valgte at anskaffe en stor industri symaskine til krearummet. Udover at maskinen skulle bruges til Tanjas mange kreative sysler i fremtiden, så skulle den også kunne klare alle de projekter, vi havde i tankerne til Nybyggerne. Så selvom det var en meget stor udgift til værelset, så var det et vigtigt værktøj for os, som gav os de bedste forudsætninger for at vise lidt af hvad vi kan.

 

Farver

Soveværelse:

  • Soft mint
  • Retro blå
  • Palmetto
  • Lyserød
  • Gul

Walk-in og krearum:

  • Gul
  • Lyserød
  • Retroblå

I kan se alle farvekoderne her

Sengegavl

Vores sengegavl skulle have linjerne fra rummet (92 cm), så derfor blev det 46 cm i højden pr. farve. Bredden er målt ud fra sengens bredde inkl sengeborde. Vi indkøbte 16 forskellige farver i stof. Herefter lavede vi én plade til sengegavlen og én plade til væggen, som var i samme stof og farve. Vi brugte 16 stk. 50x46 cm plader, skåret af 12 mm MDF. Der blev herefter monteret 3 cm koldskum, som blev betrukket med stof. På 2 af pladerne blev der påsat læselamper og på 2 af pladerne blev der påsat sengeborde, inden de blev monteret på væggen.


Den stofbeklædte væg

Vi startede med at måle væggens højde og delte den med 4 og ligeledes delte vi væggens bredde med 4. Det blev til 16 stk. plader, samme antal som sengegavlen. Vi lavede 16 stk. 80x62,5 cm plader, skåret i 12 mm MDF. Her blev der monteret vat og efterfølgende betrukket med stof. Døren blev også betrukket, men nogle af stofferne reagerede desværre på vævlimen som vi brugte. Så det skal I lige være opmærksomme på. Vi monterede den samme farve over for sengegavlen, så højre hjørne på sengegavlen er samme farve som øverste venstre hjørne på væggen o.s.v. 


Skriv endelig hvis I har nogle spørgsmål


Gulv

Vi ville rigtig gerne have lagt et marmoleum vintage blue click-gulv, men det kunne vi desværre ikke skaffe. Vi valgte at lægge et egetræs click-gulv i stedet, som vi egentlig også blev ret glade for. 

Færdige med det første rum - vildt! Da vi afleverede rummet om formiddagen, havde vi sovet 13-15 timer sammenlagt, altså på 5 døgn, og det sidste døgn sov vi slet ikke. Vi var simpelthen SÅ udmattet, at vi faldt i søvn i bilen mens Ask og Mette Helena bedømte rummet. Det var det vildeste vi har været med til. Det var sindssygt hårdt og meget udfordrende, men hvor var det også bare en sjov oplevelse. 

Som I også kunne se i programmet, blev vi meget rørte og stolte over dommernes tilbagemeldinger. Især Ask's kommentar "Jeg har aldrig set noget lignende", for det var lige præcis den reaktion vi gik efter. Vi går all in på at skabe noget originalt og noget som I ikke har set i Nybyggerne før. Vi glæder os til at vise jer de andre rum.

Vi er SÅ spændte på at høre hvad I synes om det første rum. Besøg meget gerne vores Facebook eller Instagram og fortæl os hvad I synes :)

Gul
Soft mint
Palmetto
Retro blå
Lyserød