Spisestue

Endelig kom vi til fortsættelsen af køkkenet - nemlig spisestuen! Et af de vigtigste steder i vores hjem. I spisestuen lavede vi en bænk, et reolsystem og et spisebord. Læs mere her.

Spisestue

Så kom vi endelig i gang med “Fortsættelse følger..” Vi slap køkkenskabene med rå bagsider, for her skulle vi nemlig have plads til en bænk. Vi ønskede at lave en bænk, hvor vi også fik udnyttet bagvæggen og derved skabe flere siddepladser. Derudover synes vi at en bænk tilføjer noget helt specielt og hyggeligt til rummet. Spisestuen er for os, og for mange børnefamilier, et samlingspunkt hvor man også bliver siddende, selvom man ikke spiser. Vi har selv en lignende bænk i vores eget hus, og vi har været SÅ glade for den løsning. Her kunne drengene sidde med deres lektier eller vi kan sidde med en god bog. Derfor valgte vi også denne løsning til vores drømmehus. 


Bænk

Vi startede med at lave en vinkel sokkel fra reolen og hen til hjørnet og så langs bagsiden af køkkenøen. Soklen under reolen er malet i farven soft mint, mens den anden del af soklen er malet hvid som køkkenøen. Vi skar MDF plader til sæder og til ryggen. Tanja kørte ud til Møbelpolstrer Grønning & Juelsgaard i Ertebjerg, for at købe noget ordenligt koldskum til bænken. Betrækket er nøje udvalgt i forhold til farverne. Der er hvide og grønne striber, som passer til farverne i spisestuen. Der er også tre sorte striber, som passer til den sorte farve på understellet til spisebordet. De tre striber passer selvfølgelig også med vores regel om tre gentagelser, som også har været en ting igennem hele huset. Har I mon lagt mærke til det? :) 


Farver

For første gang i blåt hus har vi haft brug for en hvid maling. Spisestuen ligger midt i huset, og derfor kommer der ikke meget lys ind. Vi havde derfor brug for at lysne rummet lidt op. Væggen ved trappeopgangen er malet så den fortsætter farverne vi brugte bagved køleskabet. Over 92 cm er malet med farven Aladdin. Der er også malet videre op i loftet for at fuldføre formen, som startede i køkkenloftet og derved trække den videre med ind i spisestuen. Under 92 cm er malet med farven Nordisk Hav, som tager en drejning langs væggen. Den krydser de 92 cm og møder det hvide loft og den gule trappeopgang. Vi synes det er et sindsyg fedt farvemøde her med de tre farver. 

På væggen med den store reol er der over 92 cm malet med hvid øverst. Lige under reolens underkant er der malet en stribe med farven Palmetto. Under 92 cm er malet med soft mint. Under og bagved reolen er væggen malet i Südwest (samme farve som reolen), så hele reolen og væggen bagved er den samme farve. Der er desuden malet en stribe med farven Palmetto nede fra gulvet ved siden af reolen, helt op til loftet og ned på den lille væg kant ved siden af trappeopgangen, for at markere overgangen fra spisestue til stue. 


Gulv

Som i resten af huset var vi udfordret med gulvet. Vi ville igen SÅ gerne have haft fingrene i noget Marmoleum gulv i farven mørkeblå, hvor vi ville lave den samme overgang og bue til lyseblå, ligesom i loftet. Hvis I har fulgt med, så ved I at det desværre ikke kunne lade sig gøre at skaffe det gulv. Det var vi så kede af. Det ville virkelig have givet noget godt til rummene. Hvis vi vinder huset, så er det det første og det eneste vi vil skifte! Hvis vi ikke bliver de heldige vindere af huset, så håber vi virkelig at de nye ejere vil lave sådan noget gulv :)

Reolerne

Der var mange gør-det-selv projekter i vores spisestue, og Jørgen klarede dem så flot, mens Tanja styrede malerarbejdet og de skarpe linjer. Jørgen brugte den første dag på reolerne, anden dag lavede han spisebordet og på tredje dag lavede vi bænken. Det var mere eller mindre sådan arbejdsfordelingen var i blåt hus. Derfor gik vi under dæknavnet Kosten og Sagføreren på Nybyggervej :) 

Reolerne blev bygget i 16 mm MDF. Han lavede to ens reoler i samme størrelse. Jørgen byggede den uden synlige skruer og med ganske få stifter. Alt blev fræset ud, så vi til sidst kunne lime den sammen. Alle kanterne blev affræset efter at reolen var samlet. Vi ville gerne have givet kanterne en ekstra gang slibning og maling, men det havde vi desværre ikke tid til. Da de var bygget færdig lagde vi dem på nogle kasser inde i stuen, hvor vi havde hængt en presenning op, og så gik vi igang med at sprøjtemale reolerne. De endte med at få to gange, men det ville nok have gjort dem godt med 3 eller 4 gange. Men igen var vi presset på tiden med alle de projekter vi havde i spisestuen. Vi monterede reolerne til væggen med små bærende klodser inde bagerst i reolen, så klodserne ikke kunne ses. 


Spisebordet

Vi byggede et spisebord ud af 2 lag 19 mm sort MDF, hvorpå vi monterede linoleum i farven Powder. Den var lige en lille tand lysere, end den lyserøde farve, som vi ellers har brugt i blåt hus. Vi formede bordet efter spisepladsen, så spisebordet er lavet ud fra størrelsen på bænken. Stellet blev opbygget som et kryds, hvor vi lavede de obligatoriske tre striber på alle lodrette flader. Alle kanterne blev fræset, så der ikke var nogen skarpe kanter, som man kan støde fødderne imod. Vi lavede også en afrunding af ét af hjørnerne. Vi synes at det var en rigtig fin detalje. Spisebordsstolene er købt i Davidsen. Modellen hedder Agnes. Vi synes at de passede rigtig fint ind i spisestuen. 


Vi var afsindig stolte af at vinde dette rum. Vi er rigtig stolte og imponeret over at vi kunne nå at bygge så mange projekter på 72 timer :) Vi glæder os mega meget til at vise jer stuen i næste uge. Og husk at det er onsdag i næste uge, d. 24/11, hvor I skal sidde klar med mobilerne og stemme på jeres favoritter. Vi håber inderligt I har lyst til at hjælpe os med at vinde vores drømmehus. Hver eneste stemme tæller :)


Soft mint
Palmetto
Aladdin
Nordisk hav
Südwest