Teenage værelse nr. 2

I dette værelse havde vi vores søn, Henrik, med som co-designer. Henrik havde et ønske om et værelse uden for mange farver og helst i sort. Læs og se mere om hvordan vi løste det.

Henriks værelse

Til dette værelse havde vi kun 48 timer - det var vildt! Heldigvis havde vi en co-designer med i dette rum - nemlig vores søn Henrik. Henrik er ikke til så mange farver som os andre. Han ønskede et værelse i sorte farver, et metalskab og masser af gulvplads. Så med disse ønsker gik vi i gang med at planlægge. 

Henrik er også rigtig glad for alt der foregår på vandet, ligesom os andre. Han elsker kajakpolo, dykke, sejle, windsurfe osv. Men han er også vild med racercykler, idræt og høj musik. Henrik er rigtig glad for sin boom box, nå nej, sound box.. :) Derfor havde vi stor fokus på at dæmpe lyden og gøre noget for akustikken i rummet. Gulvtæppet og den polstret sengegavl er bl.a. med til at gøre akustikken meget bedre i rummet. 

Sengegavl

Panelerne rundt om Henriks seng er blevet betrukket med forskellig betræk. De to paneler langs sengen er betrukket med et sort nistret stof. Panelet med sengebordet er betrukket med et par sorte jeans fra genbrugen. Ud af lommen kommer der et ladekabel til hans telefon. Tanken bag det var at når den lader, så ligger den ikke og vibrerer når han sover. Mega godt teenage hack :) Panel nr. 2 er betrukket med det blødeste fake fur. Familiens yngste fugl(sang) elsker bløde og fluffy ting, så det var et oplagt valg. 

92 cm

Vi startede med at male loft og ALLE vægge i farven Aladdin. Men hvad så med de 92 cm, tænker I måske? De er der faktisk stadig. Panelerne rundt om sengen er naturligvis lavet i  92 cm i højden :) Vores lille ven, La Linea, er måske ikke helt tilfreds, for her kan han ikke gå hele vejen rundt på værelse, som han kan i de andre rum. Måske Henrik får sit værelse for sig selv så :) 

På væggen med døren har vi malet et felt. Denne gang valgte vi at male ovenfra og ned med et afrundet hjørne (ligesom loftet i køkkenet). Ved siden af hjørnet har vi hængt et panel, der er betrukket med det andet bukseben fra de jeans vi brugte tidligere Her falder der mønter ud af lommen. Så kan Henrik aldrig sige “Jeg har ikke en krone på lommen” Hehe. Dårlig far humor? :) 

Gulv

Vi valgte som sagt at lægge et gulvtæppe i farven koksgrå i dette værelse. Vi ville prøve noget nyt ved at sætte gulvtæppet op ad væggen. Det skaber en illusion om, at man står i en mørk kasse. Højden på tæppekanten er samme højde som højden på Henriks seng. Så her er der en ekstra linje til vores ven La Linea. 

Ask sagde i hans vurdering af værelset, at det er en nemmere og tidsbesparende løsning, i forhold til at skulle sætte fodlister på. Det skulle man umiddelbart tro, men det var det faktisk ikke. Jørgen skulle skære og fræse lister, som skulle monteres oven over tæppekanten, som også skulle hjælpe med at holde tæppet ind mod væggen. Det tog faktisk ret lang tid og Jørgen blev helt sort af at skære alt det sorte MDF. 

Styling

På væggen over sengen valgte vi at hænge en rigtig fed retro cykel, som vi købte af en hyggelig fyr i Huholt. Jørgen lavede den fedeste cykel knage, som er monteret helt uden beslag eller skruer. I har måske lagt mærke til at det er noget Jørgen går ret meget op i. Det ser altså også bare bedre ud uden synlige skruer og beslag. Er I ikke enige? :) 

For enden af væggen har vi hængt 3 ens sorte potter med grønne planter. Den opmærksomme seer har måske også lagt mærke til, at vi ofte styler med 3 genstande. Fx. 3 potteplanter, 3 lamper, 3 skuffer osv. 

Vi fik vores skiltemaler, Jacob fra LM Sign i Sønderborg, til at printe en plakat med Henriks billede, hvorefter vi rammede det ind. Vi synes, at det gav en fed personlig detalje til rummet.

I loftet monterede vi en lampe med hvide fjer, fordi Henrik som sagt elsker alt hvad der er fluffy. Vi synes også, at lampen var med til at bløde det sorte og lidt hårde look op, så der også sneg sig lidt hygge ind på drengeværelset. 

Henrik ønskede sig et metalskab, så det skulle han selvfølgelig have. Vi synes selv, at vi havde gjort en rigtig god handel. Et lille klistermærke fra Kirkens korshær afslørede dog at vi ikke havde gjort så god en handel alligevel :) Her kan Henrik opbevare sin skoletaske, bøger, snowboard osv. Hvad så med hans tøj, tænker I måske? Hans klædeskab står jo i vores walk-in, sammen med resten af familiens klædeskabe. Har I glemt hvordan vores walk-in ser ud, kan I læse og se billeder her. 

Dommernes bedømmelser

Vidste I godt at vi efter hvert rum får en skriftlig bedømmelse af dommerne? Dem kan I få lov til at læse her

Mette Helena:

Gode elementer: Virkelig fedt drengeværelse, hvor I involverer Henrik og har taget ham med på råd. Han er eksperten i hvad han synes er fedt, og det kan give god mening at have masser af gulvplads til overnattende kammerater og chill. Det er en sjov og kreativ detalje med gulvtæppet, der løber op ad væggen som panel og ekspanderer gulvarealet. Og det er kreativt med sengegavlen af bukser m.m. MEGA fedt skab I har fundet, virkelig godt valg af gardinløsning, og dejlig fluffy pendel. Cyklen er cool, og igen arbejder I med en gentagelse at tre planteholdere på væggen. Så der opstår en tydelig rød tråd til de andre rum. Jeres farvevalg er godt og de organiske former er flotte i værelset.

Til næste gang: I er så dygtige. Stol på jer selv og fortsæt endelig jeres rute. Det er en fornøjelse at bevæge sig rundt i jeres hus. Vær meget opmærksomme på de møbler, I udvælger og evt. kunst, lamper og styling. Lad ikke noget være overladt til tilfældighederne. Jeg glæder mig til at se jeres spisestue.

Ask: 

Gode elementer: Flotte beslutninger med sort MDF og gulvtæppe paneler. Det giver luft til at lave andre ting. Dette må I ikke stoppe med. Jeg vil tro at der er både tid og penge i den proces i har fundet der. Måske bliver i trendsætterne!

Til næste gang: Højt niveau i jeres basisarbejder. Stop aldrig. I kan det og skal derfor, igen, vise at det er jeres design, ideer og dets udførelse der går at i har så højt niveau. Jeres kunstige belysning er simpel. Måske I kunne lege med dette? Øjet har godt af mange lyskilder til forskellige formål. Blot en tanke der kunne matche jeres flotte linjer og høje håndværker niveau. Spejlet lyver ikke- i er dygtige!

Aladdin