Gæstetoilet

Gæstetoilettet var muligvis det mest udfordrende rum på mange måder i blåt hus indtil videre. Læs mere om hvorfor her.

Gæstetoilet

Gæstetoilettet var muligvis det mest udfordrende rum for os. Vi kom virkelig på prøve - på mange måder! 

Første udfordring: Vi startede optagelserne en lørdag, som oven i købet var Grundlovsdag. Det vil sige, at håndværkerne havde fri, og vi skulle bruge en glarmester til at skære vores spejl. Anden udfordring: De fliser vi gerne ville have haft var ikke på lager. Vi blev endnu engang nødt til at ændre planerne og måtte “nøjes” med de fliser vi nu engang kunne få. Der var mange skønne fliser i forskellige grå nuancer, men ingen fliser med farver. Valget faldt derfor på en næsten sort skiffer flise. Det er ikke første gang at vi har været nødt til at sadle om, fordi vi ikke kunne skaffe de materialer vi havde tænkt os. Så det var i det mindste noget vi havde prøvet før :) 

Maling

I programmet og på billeder ligner det at rummet er hvidt. Men loftet og over 92 cm er faktisk farven mint. Det er en af de 9 farver, som vi tidligere har brugt i huset, blandt andet i køkkenet. Under 92 cm på døren og gerigter er malet med samme farve som vaskemøblet. 

Fliser

Naturskiffer fliserne er 1 cm tykke og 50x50 cm. De var virkelig flotte, men de gav os virkelig mange udfordringer :) De kan ikke knækkes med en fliseskærer. De skulle derimod skæres med en vinkelsliber. De kan heller ikke fuges med en fugesvamp. De skal fuges med en fugespartel, fordi overfladen er porøs og derfor ville suge fugemassen, hvilket ville resultere i slør på flisen. Vi har ALDRIG arbejdet med fliser før, så denne gang var vi virkelig lærlingene på Nybyggervej :) Vi har virkelig stor respekt for flisemurere. Det er simpelthen et svært arbejde. 

Vaskemøbel

Jørgen har selv designet og lavet vaskemøblet. Det er lavet af birkekrydsfiner. Skufferne er skåret til, så afløbet kan være bagved skuffen. Da vi havde samlet møblet blev det malet i den mørkeste grønne farve vi kunne finde. Skufferne er malet i samme farve som væggen (mint). 

Spejlene

Vi fik en hjælpsom og dygtig glarmester ved Sydjysk Glas til at skære et spejl til os i Ø 120 cm og dele det i to. Vi limede herefter hver af glassene op på en rest krydsfiner, hvori vi havde lavet et ophængshul. Spejlene er placeret ind mod hjørnet, for at man ikke kan se sig selv når man sidder på toilettet :) På kanten af krydsfinerpladen limede vi et LED bånd. Den måde hvorpå lyset kaster skygger og laver en stribe af lys ovre i hjørnet var et ekstra plus, som vi faktisk ikke havde forventet. Vi ELSKER uendeligheds effekten af spejlet når man kigger i spejlet. Så meget at det fik Tanja til at hoppe af glæde.

Mint