Ekstra værelset

Ekstra værelset skulle blive til vores ældste søns værelse. Fokus var igen på farver, former og anderledes valg.

Cool teenager værelse

Rum nr. 2 var ekstra værelset, som skulle blive til vores ældste søns værelse. 4 dage - sæt i gang!

Birk havde ikke nogle specielle ønsker, men stolede på at vi ville lave et fedt værelse til ham - sikke en tillid, hva? Birks interesser er kajakpolo, dykning og surfing. Disse elementer ville vi gerne have frem på værelset på en eller anden måde. 

I Birks værelse havde vi fokus på upcycling, godt med opbevaring og et fedt skrivebord. Vi tog i genbrug og fandt en kæmpe skænk, som fik kaldenavnet ‘den russiske kampvogn’. Det var simpelthen noget af det mest solide stykke møbel vi længe har set. Derudover fandt vi også en reol, et skab, en boxmadras og en skrivebordsstol i genbrug. Upcycling: tjek!

Der er to store og dejlige vinduer i værelset, og det ville vi gerne udnytte. Vi valgte derfor, at hæve sengen helt op i vindueskarmens højde, så han kan ligge i sengen og kigge ud. Vi købte ‘up/down plisségardiner’, så han kan trække for, hvis han ikke lige ønsker at nogen skal kigge ind. Det tror vi, at sådan en teenager vil sætte pris på ;) 

Skænken aka. ‘den russiske kampvogn’ var lavet af så godt gedigen egetræ, at den nærmest var umulig at skære i. Vores sav havde simpelthen svært ved at håndtere så kompakt træ. Selv Jørgen, som også bliver kaldt for ‘Ole opfinder’, havde udfordringer med den russiske kampvogn. Men som altid lykkedes det jo til sidst alligevel. Vi afmonterede toppen og skar skufferne til, så boxmadrassen kunne sænkes ned i toppen. For enden af sengen lod vi toppen af skænken gå helt ind til væggen, for at der kunne blive plads til et skrivebord, hvor vi monterede en reol ovenpå bordpladen. 

Farver

Oprindeligt var planen at gulvet skulle have haft samme farve som det nederste på væggen. Det var ikke muligt, så vi valgte et gulvtæppe der var på lager og som næsten matchede med farven på væggen hundrede procent. Der manglede lidt hygge i rummet, så vi valgte at hænge en sengegavl op på begge vægge for at skabe en hyggekrog med behagelige ryglæn. Herudover hang vi et stort gardin op, så han kan trække for og skabe lidt privat hulestemning.

Vi legede lidt med at lade den røde farve dryppe/rende ned af væggen for at skabe en fed og anderledes effekt. Normalt er det jo no-go at lade maling løbe ned på den måde, så her følte vi os lidt rebelske. Det passer nok meget god til en teenager :) 

Vi valgte at male en rød firkant fordi den skaber en kortvarig illusion om at der er en rød dør. Det synes vi var lidt sjovt. Igen passer fodlisterne selvfølgelig med farven på væggen og igen er der valgt helt hvidt sengetøj, puder og dyner. Det er nemlig en af vores ‘Nybygger-regler’, som du kan læse mere om her

Loft: Aladdin

Øverst på væggen: Retro blå

Nederst på væggen, sengen og skabet: nordisk hav

Detaljer: Rød

(se farvekoder her)

Vi var meget tilfredse med Birks værelse. Vi synes at det passer rigtig godt til ham. Det er hverken for barnligt eller for voksent og passer bare perfekt til en 17 årig teenager. Vi endte jo også med at vinde dette rum. Det er vi SÅ stolte af. 

Hvad synes I? Var det fortjent? Ville du gerne bo i sådan et rum? Vi vil så sindssyg gerne høre jeres mening. Besøg vores Facebook eller Instagram, hvis I har lyst til at dele jeres mening :)

Rød
Retro blå
Nordisk hav
Aladdin