Stuen

Det sidste rum i huset var stuen. Stuen fuldender huset helt perfekt. Der var knald på farverne og vi lavede det fedeste gule hjørne.

Stuen

Stuen - det sidste rum i huset! Det sidste rum, som giver helheden til huset og til vores stil og indretning. I det sidste rum skulle der derfor også gives fuld gas med farverne. Vi brugte 8, ja 8 forskellige farver til stuen. Der var derfor kun 1 ud af vores 9 farver, som ikke kom med i stuen. Ellers er de alle repræsenteret. Tanja havde gang i 8 forskellige malerbakker, 8 malerruller og 8 forskellige pensler på én gang, da hun var i gang i stuen :) 

Malerarbejde

Loftet er malet i farven soft mint. Den fortsætter ned af stuevæggen over de 92 cm mod terrassen. Under 92 cm er malet med lyserød. Dog er der en lille afstikker, da der er malet en stor firkant rundt om vinduet til højre i farven Nordisk hav, som også går op i loftet og 60 cm ud på loftet. I venstre hjørne er der malet gul på begge vægge, hvor linjerne er trukket med op i loftet og skaber en gul kasse. Det giver den fedeste illusion om et ekstra rum i rummet. Væggen mod spisestuen i over 92 cm er malet i farven lyserød, og under 92 cm er malet med farven rød. 

Den modsatte væg bag den mørke sofa er malet i farven soft mint i over 92 cm, hvor der er lavet en lyserød kasse og lige ved siden af en lidt mindre kasse med et afrundet hjørne i farven südwest. I hjørnet er der lavet en kasse med farven Nordisk hav, hvor vi har hængt en skøn uro med sejlbåde. Sejlbåde er vores kæmpe passion, og det var også en af de største faktorer, der gjorde at vi valgte at melde os til Nybyggerne i Sønderborg. Vi drømmer om vores egen sejlbåd i Sønderborg havn. 

På den retro blå væg har vi skåret en MDF plade i en halvcirkel, ligesom spejlet i gæstetoilettet. MDF pladen har vi betrukket med stof, for at gøre akustikken bedre i rummet, hvilket er noget vi gik meget op i i blåt hus. 

Gulv

Vi ville gerne have haft et kridhvidt  gulvtæppe liggende i stuen, men der har simpelthen ikke nok tilbage i tæppe butikken (Rødt hus havde tømt hele tæppe butikken for hvidt gulvtæppe til deres soveværelse :D) Vi måtte igen gå på kompromis og nøjes med et offwhite tæppe med sort mønster. 

Det gule hjørne

Vi startede med at bygge en sokkel og påmonterede et arm/ryglæn. Sædehynderne er skåret i form med en rund cirkel i hjørnet for at spille op ad det runde bord foran sofaen. Bagved den ene sædehynde er der et ladekabel, så ingen teenagere løber tør for strøm, mens man slænger sig i det gule hyggehjørne. Vi valgte at sy nogle gule gardiner for at bevare illusionen om et gult rum i rummet. Vi har hængt en lækker Le Klint pendel, som vi fandt brugt, op i hjørnet og satte en læselampe i vindueskarmen. Det perfekte læse/strikke/glo på telefonen spot. 

Gardiner

Vi syede også selv gardinerne til terrasse døren. De er selvfølgelig syet, så de passer med farverne på væggen. De er derfor syet i farven soft mint øverst og lyserød nederst. Gardinerne ved den mørke sofa er mørkeblå velour gardiner, som har samme farve som den mørkeblå kasse på væggen. 

Styling

Vi har “stylet” vores stue med to meget forskellige, men super fede stole. Vi fandt vores drømme lænestol, som vi er SÅ vilde med. Det er “Ro” designet af Jaime Hayon. Det var lidt en kamp at få fat på den og transportere den hele vejen fra Lyngby til Sønderborg på en lørdag i juni måned. Men det lykkedes! Den er SÅ behagelig at sidde i og den har sådan en smuk form, som passer perfekt i vores stue. Den anden stol er en Martin Ballendat stol, modellen hedder Züco Perillo PR281. Meget anderledes type stol end den anden, men vi valgte den fordi vi synes den er sindsyg smuk, men også på grund af håndværket. Det er virkelig imponerende at lave en stol, som vrider sig som en sløjfe på den måde. 

Vi mente åbenbart ikke at vi havde nok projekter i det her rum, så Jørgen gik da også lige i gang med at lave vores egen billederamme. Glasset er “gået i stykker” og knust i hjørnet, og La Linea er nu, som vi kender ham bedst, meget sur! 

Vi er sindssygt glade for vores stue og føler virkelig at det fuldender huset helt perfekt. Det skriger Tanja og Jørgen over det hele - og vi håber så meget at det bliver vores nye stue! Vi håber I har lyst til at hjælpe os med at vinde huset, når det går løs onsdag fra kl. 20.00. I skal stemme TJ til 1234 - og I kan stemme hele 12 gange pr. telefon!

Rød
Gul
Palmetto
Retro blå
Nordisk hav
Lyserød
Soft mint
Südwest