Køkken

Endelig blev det køkkenets tur. Her valgte vi igen utraditionelle løsninger, bl.a. to forskellige bordplader og tre forskellige farver på skabene.

Køkken

Endelig kom turen til køkkenet. Køkkenet er mødestedet hvor familien mødes, laver mad og snakker om dagen. Når der er gæster, rykker festen som regel også altid ud i køkkenet på et eller andet tidspunkt :) Derfor var det vigtigt for os at få godt med plads i køkkenet. Vi valgte at udvide køkkenet ved at skubbe u-formen mod spisestuen, og derved udvide gulvarealet, så køkkenet bliver større og mere rummeligt - og med plads til masser af familie og venner. 

Vi valgte to forskellige bordplader og delte dem sådan at bordpladen på den røde væg gik i ét stykke fra venstre til højre. På den måde skaber man en illusion om at køkkenet føles bredere end det er. Hvis I har fulgt med i de andre rum, ved I efterhånden at vi er ret optaget af illusioner, og hvordan de kan skabes af forskellige farvevalg, former, linjer osv. 

Da vi forklarede Netto Line, som er virksomheden hvor vi købte vores køkken, at vi ville have to forskellige bordplader, fortalte de os at det var ikke det man plejede at gøre. Og det var lige præcis det vi gik efter. Der er ikke meget i blåt hus der er som det plejer :)

Kender I det når man lige har vasket finger og forgæves forsørger at nå hen til viskestykket uden at spilde på gulvet? Det gør vi i hvert fald og derfor var Ole opfinder også på besøg i køkkenet, hvor han lavede et rum med en knage til at hænge håndklæde og viskestykker. Lige ved siden af håndvasken, så man ikke drypper hen over gulvet. Vi synes at det var en ret genial løsning. Tip er hermed givet videre :)

Lagde I mærke til detaljen med strømstik inde i hylden? Virkelig smart til at have telefon osv. til opladning.

Farver

Loftet valgte vi at fortsætte i den samme lyseblå farve som entreen. Væggen (over 92 cm) hen mod entreen er også malet i den lyseblå farve. Den mørkeblå farve fra entreen sniger sig også med ind i køkkenet og er på væggen under de 92 cm. Væggen (over 92 cm) med vinduet er malet i farven mint. Vi valgte at male en firkant rundt om vinduet og vindueskarmen i glans 90, for at give et spil i den store flade, og for at eventuelt skidt og snavs fra vasken kan tørres nemmere af. 

Væggen overfor entre åbningen er malet med rød (over 92). Den røde farve fortsætter 60 cm ud på loftet og ud på væggen til højre, for at skabe en illusion om en rød kasse. Vi har også brugt glans 90 ca. 55 cm over bordpladen, for at gøre igen at gøre det nemmere at tørre snavs væk. Under 92 cm havde vi en intention om en grøn bordplade og grønne skabe, men det kunne vi desværre ikke få. Vi valgte derfor en sort skiffer agtig plade og malede selv køkkenskabe og sokkel i en smuk mørkegrøn farve. Denne væg fremstår som en grøn kasse med en rød kasse ovenpå. Vi var virkelig tilfredse med resultatet :) 

Køkkenøen er helt hvid. Og i loftet på den nedsænkede kasse er loftet hvidt, som så møder det lyseblå. Samlingen har et rundt hjørne og fremstår med en illusion om at der er højdeforskel på de to farver. Det giver en virkelig sjov effekt, synes vi. Rørskjuleren og de runde hylder er malet i farven mint - samme farve som væggen. Overskabene er malet i farven lyseblå - samme farve som loftet. Alle detaljer, som f.eks. håndvask, armatur, luftventil, stikdåser, ovn, komfur og køleskab er alle sorte. Reglen i blåt hus er at alle detaljer er sorte. I kan læse mere om vores regler her og finde alle farvekoderne her :)

Gulv

Endnu engang havde vi problemer med gulvet. Vi kunne igen ikke skaffe det gulv vi gerne ville have haft. Vi ønskede at lave et mørkeblåt gulv i forbindelse med entreen, men en lige overgang til et lyseblåt. De skulle så mødes ligesom buen i loftet. Det ville virkelig have fuldendt looket, så vi var virkelig kede af at det ikke kunne lykkedes. Vi valgte i stedet at føre trægulvet fra entreen ind i køkkenet. 

Styling

Vi har et par gange fået kommentarer på vores styling. Eller rettere sagt, manglen på styling :) Men det er et meget bevidst valg vi har taget, inden Nybyggerne overhovedet startede. Styling er for os en flot tegning, som børnene har taget med hjem. Det er familiebilleder, en vase man engang fik i fødselsdagsgave, en lysestage man fik til brylluppet osv. Det er ting som har en historie og ting som har en betydning for en. I køkkenet fandt vi faktisk noget som havde en betydning for os. Vi fandt nogle flotte platter og reklamer fra JF Fabrikken, som lå på grunden før huset blev bygget. Det er en lille hyldest til Sønderborg og deres historie. Derudover har det også en personlig betydning for Jørgen, da han altid arbejdede med maskinerne da han var børn. Derudover stylede vi også med tre fine lamper. Har I lagt mærke til at der er noget med tallet 3 i blåt hus? :) Det var også en af vores regler.

Vi køber også sjældent ting til vores eget private hus bare for at style. Stort set alle ting vi har i huset har en betydning på den ene eller anden måde. 

Alt i alt var vi super tilfredse med vores køkken. Vi håber SÅ inderligt meget at vi kommer til at holde mange gode familiemiddage der i fremtiden.

Lyseblå
Mørkblå
Mint
Mørkegrøn
Rød