Trappe og Bryggers

Den mørke trappe opgang skulle lyses op. Det blev den med den lækreste gule farve. I bryggerset lavede Jørgen det fineste multimøbel til vaskemaskine, jakker og sko.

Trappe og Bryggers

Vi blev meget hurtige enige om, at vi skulle lysne den mørke trappeopgang op. Og hvilken farve bruger man til at lysne et mørkt rum op? Gul selvfølgelig :) I begynder måske at fornemme, at vi er ret glade for den gule farve. Og det er vi virkelig! Den kan altså noget helt specielt. Vi brugte den samme gule farve, som vi brugte på loftet i Krea- og walk-in rummet. 

Hvordan maler man en trappeopgang der er 4,5 meter høj? Man tilkalder selvfølgelig Ole opfinder og får ham til at lave et plateau til stigen :) Når Jørgen hverken er glad for stiger eller maling, så må han jo sørge for at det er sikkert at sende sin hustru derop. Rummet var faktisk ret stort, ca. 45 kvm, så her brugte vi mange liter maling. Vi malte også døre, gerigter og fodlister gule. Alle detaljer som f.eks. luftventil, rundt om stikkontakter, dørhåndtag og gelænder er malet sort, ligesom i de øvrige rum. Vi monterede 3 runde hvide lamper lodret med lige stor afstand imellem endevæggen. I loftet på trappeafsatsen monterede vi en rund loftlampe med samme diameter som lysskakten. 

Gulv

Vi ville rigtig gerne have haft marmoleum click (lemon zest), men som vi fandt ud af tidligere, så kunne dette gulv først være på lager til september. Vi havde samme udfordring i soveværelset. Derfor valgte vi at bruge samme gulv, som vi brugte i Krea-og walk-in rummet. Det kan I læse mere om her. Den oprindelige plan var også at male trappen og trinene i den gule farve, men fordi at gulvet endte med at være egetræ og trinene også var egetræ, så synes vi at det ville give en bedre sammenhæng med træ på hele gulvfladen. 

Gelænder

Vi købte rundstokke i 45 mm og skar dem i 3 passende længder. Vi startede med at male enderne sorte før de blev beviklet. Herefter klippede vi sort kunstlæder fra stof og stil i lange strimler, syede to stikninger langs hver side og til sidst viklet omkring rundstokken. Vi monterede rundstokken med 3 stk. sorte gelænderbeslag. 

Vi er så glade for at vi turde at springe ud i at male hele rummet i den gule farve. Den lyser rummet så fint op og sender nærmest en lyskegle ud i rummet i bunden af trappen. Det er næsten som om at trappeskakten står og lyser helt af sig selv. 

Bryggers / entre

Vores første tanke i bryggerset var “Hvordan får vi skjult det frygteligt grimme genvex anlæg?”. Jørgen fandt Ole opfinder frem igen og fik lov til at bruge sin fantasi og  bygge et multimøbel. Det skulle være muligt at komme ind til genvex anlægget og betjene det, så den blev skjult væk bag en låge. Derudover skulle der være plads til en vaskemaskine, et sted til at hænge jakker op og et sted med god plads til drengenes str. 48 og 44 i sko. Fuglsangerne går ikke i for små sko :) Entre møblet er lavet af 19 mm birkekrydsfiner og er monteret uden synlige skruer. Langs toppen af reolen er der monteret en LED lys stribe, som giver et flot indirekte lys.

Farver

Loftet er malet i lyseblå. Væggene over 92 cm. er malet i pink og under 92 cm. er malet i mørkeblå (se farvekoder her). Er I nye herinde på siden, og forstår I ikke helt hvad under og over 92 cm betyder? Så kan I læse mere om det her :) Rundt om indgangsdøren skulle der være malet en ramme af mørkegrøn for at få en lille del af udenfor med ind i huset, men vi valgte at male det hvidt, så vi havde den hvide flade, som også er en af reglerne i blåt hus. Knagerækken er malet i den samme røde farve som Birks værelse. 

Igen måtte vi sadle om i forhold til valget af gulv. Oprindelig var planen at lægge et marmoleum click i farve petrol, så det ville blive en form for mørke blå kasse. Men det kunne som sagt desværre ikke leveres før september. 

Endelig flyttede vores ven La Linea også ind i huset. Han blev lavet og monteret af Jacob fra LM Sign i Sønderborg. Kender du ikke La Linea? Så kan I læse mere om ham her og læse hvorfor han har været en stor inspiration til vores indretning.
Aladdin
Lyserød
Nordisk hav
Rød